Pilates Nedir, Nasıl Yapılır ve Faydaları Nelerdir?

Dik duruş, kendinize olan güveninizin simgesidir. Güzel bir vücut ve sırt da öyle. Çağımızın en büyük sorunlarından biri, kilo problemlerinin yanı sıra, eğik oturma ve yürürken kambur durmaktır. Kambur durmak, özgüven problemlerinin yanı sıra, zamanla iskelet sisteminizin bozulmasına da neden olur. 

Tüm dünyayı saran ve oldukça popüler olan egzersizlerin başında gelen pilates, kilo verme gibi amaçlardan ziyade, vücut dengesini sağlamak ve duruş problemlerinin düzeltilmesi açısından oldukça yararlı bir aktivitedir. 

Top, yer minderi gibi aksesuarlarla yapılan pilates, vücuttaki kas kütlesini artmasını ve yağ oranının düşmesini sağlar. 

Pilatesin Sağlık için Yararları!

Günlük düzenli olarak pilates yapmak, zamanla, vücudunuzun eski halinden çok daha güzel görünmesini sağlar. Güzel bir sırt ve dik bir duruş için en ideal egzersiz programlarının başında gelen pilates, en az yüzme kadar faydalıdır.

Vücuttaki tüm kasların çalışmasını sağlayan bu egzersiz programı, kalp ve damar sistemini güçlendirmesinin yanı sıra, kasların direncinin artmasını da sağlıyor. 1880 yılında Joseph Plates tarafından bulunan pilates, eklem, kas ve kemiklerinizin hayat boyu korunmasını sağlıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zübeyde

Süreyya

Duzgunhaber.com