Narın Faydaları Nelerdir?

Ramazan aylarının en sevilen tatlılarından birisi olan güllaç süslemesinde tercih edilen, aynı zamanda Türk mutfağının da sevilen meyvelerinden birisi olan nar, kırmızı rengi, taneleri ve suyu ile oldukça lezzetli bir meyvedir. 

Şeker hastalıkları, tansiyon hastaları ve birçok hastalıkta önerilen nar, aynı zamanda kanser savaşçısı bir meyve olarak da bilinmektedir. Şeker içermesine rağmen, en güçlü antioksidan kaynaklarından birisi olan narın, yapılan araştırmalar sonucunda mesane kanserine karşı koruduğu da tespit edilmiştir. 

Narın Sağlığa Faydaları Nedir?

Nar, sadece taneleri ile değil, beyaz kısmı ve çekirdeği ile birlikte tüketilmelidir. Vücut direncini arttırıcı ve enerji arttırıcı gibi özellikleri ile de bilinen bu lezzetli ve sağlıklı bu meyve, bağışıklık sistemini koruyucu olarak da bilinmektedir. Sonbahar ve ilkbahar aylarında grip oldukça yaygın bir hastalıktır.

Bu dönemlerde bağışıklık sistemini güçlendirmek oldukça önemlidir. Eğer mevsim değişikliklerinde ve gripten korunmanız gereken dönemlerde, bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için nar tüketmenizde yarar var. Kanser hastalıklarından korunmak isteyenlerin, mutlaka taze sıkılmış nar suyu ve narı taze olarak tüketmeniz tavsiye edilmektedir.  



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zübeyde

Süreyya

Duzgunhaber.com