Limonun Cilt için Faydaları Nelerdir?

Sofraların vazgeçilmez tatlarından birisi olan limon, salatalar, zeytinyağlılar ve birçok yemeği tatlandırmada kullanılan bir meyvedir. 

Sadece yemekle kalmayıp, aynı zamanda cildimize de uyguladığımız bir meyve olan limon, cilde oldukça yararlı bir meyvedir. Renk açıcı özelliği ile bilinen bu meyve, cilt lekeleri ve akne tedavisinde oldukça etkili, doğal ve ekonomik bir yöntemdir.

C vitamini açısından oldukça zengin bir meyve olan limon, içerdiği vitaminler ile cilt gerginliği sağlar ve aynı zamanda cildi dolgun gösterir. Böylece, yaşlanmanın izlerini de mümkün olduğunca ertelemiş olursunuz. 

Limon Cilde Nasıl Uygulanır?

Limon, ciltteki yara ve yanıkların daha hızlı iyileşmesini sağlar. Ancak limonu direk olarak cilde uygulamak doğru değildir, su ile yumuşatarak uygulamayı tercih edebilirsiniz. Asitli bir sebze olan limon, cilde parlaklık ve yoğunluk kazandırmaktadır.

Asit içeren limon, bu yönüyle direkt olarak cilde uygulanması tavsiye edilmez. Bu nedenle, cilt lekeleriniz ya da sivilceleriniz için limondan yararlanmak istiyorsanız, limonu mutlaka gül suyu ya da saf su ile yumuşatarak, o asitli aromasını gidererek cildinize uygulayabilirsiniz.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zübeyde

Süreyya

Duzgunhaber.com